estimese
Anyu, milyen az, ha valakin
ott van a lényeg?
Anyu, én sokat szaladgáltam,
nevetgéltem, öltem tücsköt-
bogarat, megnyomtam őket,
akár a szavakat, csigabiga
gyereki, jött is a bele mindnek,
kapsz tejet, vajat, hagytak is nyomot,
elég könnyen lemoshatót,
de mást már nem láttam,
nem volt ott az az angyal,
akiről annyiszor
meséltél, akinek
úgy csuktam le a szemem,
hogy elfogadtam, nincs
tovább, aki aztán reggel
mégis felébresztett, hogy
napfény volt vagy a csókod
egyre ment.
Anya, a lényeg
úgy szálldogál
sírok és élők közt,
akár egy zavarodott angyal?
Lüktet tán, akár a szív?
Összenyom, akár a hangsúly?
Követelem azt a mesét!
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.