Mindennapjaid ágbogai
fonják be hajad;
szemed alá nem az évek,
az éjszakák karcolnak barázdákat.
Arcvonásaid útjai
visszafelé vezetnek.
A bizonytalanság hidege
remegteti
gyöngíti szálkás tested.
És mégis,
jelzőtábláid tiltásai,
kavicságyad
és kereszted rádvetülő árnya
sem fordíthat vissza.
Elindultam,
és megyek, mászok, csúszok,
gördülök feléd.