zümmög a kattog a csattog a járgány
benne szelídül a bádogsárkány
bár szabadulna, de nem mehet el
vaskerekekkel nem menetel
orrlyuka kémény, háta poros
fémfoga negyven cápa-soros
menne, rohanna, de nem teheti
válla legörnyed a sárga kocsi
terhe alatt, de kibírja a drága
gőzöl a lelke kazánba bezárva
szénszemü vastáltos kalauz
őrzi a vágtát míg hazahúz