Akinek inge
Vendégségbe várták.
Nagyon számítottak rá,
nem akart csalódást
okozni. De, mit vegyen
fel? Nem volt egyetlen
épkézláb ruhája sem.
Mind vagy viseletes vagy
divatjamúlt.
Muszáj volt venni egy
újat.
Amint belépett, meglátta.
Levette a vállfáról és
nézegette. Tetszett neki.
Mondhatni, gyönyörködött
benne. Kora miatt kicsit
gyanakvó lévén megnézte
a gyári címkét, amin
ez állt:
Gyakorlatilag elnyűhetetlen.
A használatban sem színe,
sem tartása nem változik.
Örök életre szóló garancia.
Megfizette az árát és
azonnal magára vette.
Felnézett, letette a kezéből
a gyalut, lesöpörte ruhájáról
a forgácsot és a fűrészport
és elindult a Jordán felé, hogy
találkozzon keresztelő Jánossal.
(Öcsémnek, aki 4 évesen maglátva a kocsiból egy út menti feszületet így szólt: "Jézus a vállfán.")
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.