Feszül a kötél
Pereg a dob
A táncosnő
Félve lép
Lába meginog
Feszül a kötél
Pereg a dob
A táncosnő
Riadtan néz
Kérőn sikolt
Feszül a kötél
Pereg a dob
A táncosnő
Már nem él
"Padlót fogott"
Feszül a kötél
Pereg a dob
A közönség
Tapsol
A manézson
Vérfolt...
A kötél feszül
A dob csendesül
A közönség suttog
A cirkusz gyászol
A táncosnő halott.