Ellentétes értelmű
alávetettségek hálójában
összegöngyölődve
himbálódzom ide-oda,
félve, fétlékenyen.
A másrautaltság szakadt
tornaszerkóban izmozik
szívem helyén.
Halálfintort meszelek
az arcidegzsába fölé,
hogy viccesebb legyen
a kimeneti feszültség,
és halkan elsercenek.