Tárlat
Álmomban úgy jóllaktam, mint egy király,
gurultak előttem a pompás vacsorák,
a csillagok kórusokba rendeződtek,
mint Szinyei képein a csodák,
és én habzsoltam a csirke combot, a töltelék
édes csókja mart, csípett kedvesen,
mártások, szószok olvadtak dallamokba,
s gusztusos bendő lett az étterem.
Zúgott a pörkölt és a nokedli zsíros,
tejfölös cuppanása, kergetőztek az aromák,
Hold-kosztümbe öltözött Nap olaja csillant,
mint Szinyei képein a csodák.
Álmom tovatűnt, de én, a trónörökös
az eszméletre még hagytam egy katonát,
egy szelet kenyér, némi vaj, tea: bőség,
mint Szinyei képein a csodák.
Bp,
21:43 2008.12.26.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.