Zümmög, zakatol, zúg-búg a járgány
mélyében szelídül épp meg a sárkány
bár szabadult volna, de nem mehetett
mert lábai szörnyű vaskerekek
orrlyuka kémény, háta poros
jajj, harapása elektromos
menne, rohanna, nem teheti
hátára fogva három kocsi
s lovasa, őre, táltos-etető:
szenezett képű mozdonyvezető.