Egymás mellett
A léctől lécig alkonyba vont üveg
illik az ablakok természetéhez.
A szín visszatükrözés, az üveg féltükör,
az ablak kétfelé néző szem. Az üres házon át,
Két ablakon át meglátni az eget,
de a szomszéd épület ablakát nem.
-
Alig lehet mondani valamit erről a városról.
Sokáig nem volt idegen. Képeslappá változik mindjárt,
és nem lesz többé úti cél, csak tábla a száz kilométeres
úton, a távolságot jelzi az átutazónak.
Két város közt meglátni az eget,
de a városok lakóit nem.
-
Az ország sárga, kék, zöld, mint egy család,
vonalak, arcok és mozgás, mi minden sejlik benne,
a háttérben, mint ablakon át a szobából, üvegtől a falig.
Az úttól a lakásig és vissza, melyik az úti cél?
Két ország közt nem látni az eget,
a határok, a hidak épülnek még.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.