Karácsonyi üzenet
Én egy olyan városban lakom,
ahol a harangok elhervadtak:
feketéllő, zsibbadt bimbajukban
csörögnek a zsoltáros magvak,
Karácsonykor kiperegve, szótlan,
susogva hull alá, mint a hódara,
s a kövezetről markolja, nyeli
angyalok zúzmarás, kolduló kara.
Én egy olyan országban lakom,
hol az Úrnak száz vetése térdel,
külön-külön nyújtózkodó vágyuk
üdvért az égig mégse ér fel,
pedig eső, szél, Nap majd végigcsókol
mind-mind a tavaszi rügyeken,
csak a Karácsonyi földben érne
a magvak között ápolgató türelem!
Budapest
2008.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.