Trágárul a toleranciáról
Ki leszarja, mit gondolsz, az nyegle?
Ki agyrémed némán tűri: fakír?
Aki inkább hajlik seggről seggre,
Nem toleráns az, csak vécépapír.
Ki bólogat rá, mit más mond: dőre,
Ha maga sem hiszi: „Úgy van, igen!”
Puha fém lágyul csak gyenge hőre
Puha pöcs hiszi csak, hogy férfinem-
iszerv ő, csak mert, alakja henger,
Nem lottyadt hernyó, csiga, vagy bármi.
Attól még nem nyílik szét a tenger,
Ahhoz keményen is kéne állni!
Elfogadni mások véleményét
Nem nyitottság, hanem szimpla faszság.
Mért kéne egyetértenem vele?
Legtöbbször nincs objektív igazság.
ÉN nyitott vagyok. Mást meg nem sértek
Azzal, hogy egy barom és cseszheti.
Ettől vele egyet még nem értek,
De elfogadom: más igaz neki.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.