lét ige nélkül
lét ige nélkül. nyálas pohárcsörgés
buta békés tompa filozófiák
szóródnak piszkos hamutál köré
pohártalpak alvadtvörös körei
emlékeink az asztalon
lét ige nélkül. fény zuhan csöndben át
a templomablak festett alakjain
a térdeplők közé, hitetlen mise,
árnyéka keresztelőre esküvőre
ravatalra vet keresztet
lét ige nélkül. egyedül suttog az
ágyon, a gyűrött lepedő kurva rég
álmot símogatott, nyálat csókolt szét
ölelt szeretett élvezett a ribanc
most már csendben kisímulna
lét ige nélkül. arcom tükörben
véres szem félrenéz, rozsdás víz csorog
kint becsapódik egy ajtó, huzat van
- remeg izzóban hatvan watt lámpafény -
kifújta rég tisztaságod
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.