Opus12 (Még jól élek)
Még jól élek. Van tollam, s papír mindig akad,
ha nem is eszek minden nap, jóllaknak a szavak.
Az éhes költőnél csak a szerelmes gazdagabb,
mindkettő a semmiből, a nincséből ad, ha ad.
Nem panaszkodom, hiszen a könyveket falom,
s azok visszamarnak: ez a magyar irodalom.
Még jól élek. Egyre több a családi ezüst fejemen,
de jól élek, s ha gyűlöl valaki, már azt is szeretem.
Bp,
16:16 2008.11.22.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.