Találkozás
Hosszú ujjaival int felém.
Csak szám rándul. Megyek.
Jobbra, balra csuklik fejem,
hajszálak helyett az idegek tánca
tündöklik kopasz fejemen.
Úgy láttam, vörös volt a nap.
Nem emlékszem pontosan. Nem tudhatom;
sokat ittam, vagy a fák alatt
a sötét volt csak. Más nem.
Meleg volt a keze. Mondtam, hogy szép.
Simogatott. Mondtam, hogy meleg.
Szemöldökét felhúzta talán és nevetett.
Hallom, ahogy mondja: Jó veled.
A reggel hideg. Kitakartam a lábam
éjszaka, mikor pisilni mentél el.
Gondolom, nem jösz vissza. Mondanám,
feküdj le valahol. Még ne ébredj fel.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.