Fizikai lelkiismeretvizsgálat
arcodról lepattanó fénysugár
- meghajol a törvény előtt -
visszaesik, nyomot hagyva
a folyékony üvegrétegen
s a lenyomat kijön a víz ezüstjén
fodrozódik
arcod
hullámok
suhannak
át
kiemelve
így
aránytalan
ság
a
it
Álmaink túlzása köszön vissza
a hatalmas orról. Pinocchio és Tücsök
Tihamér, csak a cet hiányzik.
Meg Ninive.
Felkelsz, megnézed
ismét.
Tört üvegdarabokon:
faorrod
kitapintod, megsérülsz. vérzel.
hálót dobsz a vízbe
küldetéstudat hajt, prófécia
ments ki egy emberi arcot.
ember halászként hálót dobsz utána.
csomózott kötél
szeleteli fel arcod mását.
kiemeled a folyóból.
visszaülsz mellém.
sírsz. és megfogadod,
nem dobsz több üveget
a Dunába.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.