Fajom védelmében
Egy nap előtted, egy nap rajtad,
átokkal és csókkal koszorúzva,
mint császárok, mint Jézus:
hited rózsa, csontod összezúzva.
Költő vagy, mert betűkkel játszol?
Túl sok az Isten, kevés a Jászol.
Egy nap mögötted, egy nap rajtad,
pásztorbottal elütöd az időt,
s okot, miért állj és mért fuss
keresned sem kell, csak találni nőt,
ki Költőért rajong, Költőt gyászol.
Túl sok az Isten, kicsiny a Jászol.
Egy nap előtted, egy nap rajtad,
s egy, mi bimbaját benned kelti.
Maréknyi csönd a számon kért juss,
de ebből tudtál Költő és Ember lenni.
E csöndet, ha költöd, költheted bárhol:
egy csak az Isten, egy csak a Jászol.
Bp.
19:09 2008.11.11.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.