mozdulatok
(insertek némafilmhez)
fekete-fehér. asztalon
kéz pihen, megremeg
angyalszív, tiszta lap
tollat fog, írni kezd.
száj: áld vagy átkoz, néma ima
széttárt szárnyak. egy gondolat
símogat, gyönyörbe vész
álmodott mozdulat
meztelen. arcon elkent könny,
remeg hamvadó cigarettavég.
intőn felemelt ujj: indulat
ököl, már fenyeget.
intés: íve távolságba zár
aki elmegy, aki ittmarad.
ölelés: láz és kéj összetart
a kéz, mi rámutat,
tehetetlen meddő ölbe hull.
térden nyugvó nagy tenyér
véd, nem parancsol, nem kér
szent kenyér megszegett
a vér, a bor kitöltve rég.
harc: kér, követel, sőt ütni kész
arc: ujjak mögött riadtan néz
félelem áldozat.
felnéz, kis keze kezedben
szemében feltétlen tekintet
ujja félénken megérint
kisgyerek: te vagy
fut feléd, ha elér, eléred
ha dacol, ellök: harc, kudarc
elhúzódsz, önmagába visszatér
védtelen, meztelen.
nyakba csimpaszkodó csípőn lüktető
izzadt tenyér suttogások és sikolyok
a szerelem ugyanaz
ablakon rémülten kaparó köröm
kétszer zárt őrült lélekzár
a félelem ugyanaz
szemet lezáró három ujj
kéz mi combok közt matat
ami mellet szopni kínál
ugyanaz ugyanaz ugyanaz
élet és halál és azután
összezárt ujjak hegyén táncol
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.