Párásodik a szélvédő,
állítok a fűtésen.
Meleget fúj a ventilátor s
csak a rádió emlékeztet,
hogy emberek között élek.
Hely: csak az előző piros lámpa
hol bevágott elém egy furgon,
egyedül vagyok és fáradtan
keresek egy ismerős arcot a szürke utcán,
a Blaha buszmegállói után
már nincs esélyem, hogy
beszállj mellém.