Petri György léghorgász feltámadására
Petri György léghorgász feltámadására
Uram!
Baj van a térerővel!
Én evvel a kis vacakkal
próbálgatom az eget,
bunkofonnal terelem.
Fordítom én erre-arra,
üzenet meg semmisem.
Lehetetlennek azt tartom,
ahogyan itten ezt tartom:
adást várok, hívást, műsort -
közben pedig nekem kéne
térerőről gondoskodnom.
Uram?
Milyen hálót adsz a lélek
folyton szabadesésében,
amikor én el nem hiszek
hugyos gravitációt sem,
habár azt meg lépten-nyomon
énrajtam gyakorolják;
ha akadna jó kis kéglid,
füstös krimód, akadémiád,
ne húzzad az időt, szóljál,
lehetnék még benne portás.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.