Csikorgó széllel megy a víz
fölötte állsz
az éterből nap gyűl
eltalálsz
északról folyik a folyó
délre tart
egyértelmű a válasz
mást akart
szikrázunk a tükrön
nagy a víz
a rádobott levél
táncos dísz
elfolyik tőlem
már messze tart
de valamit őrzök belőle:
kezem a part.