A világ legjobb golfozója
A világ legjobb golfozója a középkorban élt.
Apró szépséghiba csupán, hogy soha
nem tartott kezében golfütőt.
Nevét nem tartják számon a krónikák.
Igazság szerint egy kalmár léhűtő fia volt.
Legtöbbször a piactéren mulatta idejét.
Éjszakánként egyik csapszékről a másikra
járt, kétes hírű dámáknak csent rózsát és
ablakuk alá lopódzva szerenádot adott,
amíg a szomszédok el nem zavarták.
Miután kitört a háború, megszívta zsenink.
Befogták katonának és egy rajtaütés
során egy angol, szívébe nyilazott.
Bosszús apja nem hallott többé róla,
se útszéli szeretője, a dundi Mirabelle.
Páratlan tehetségének titkát
hűségesen őrzi Azincourt erdeje.
A fényes karrierhez hiányzott
párszáz év, meg egy golffelszerelés.
Még szerencse, hogy erről a hallatlan
skandalumról emberfia nem tud.
(Tiger Woods mit szólna ehhez?)
Csak az Isten kuncog azóta is golfozás előtt.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.