Szőróra. Bőrperc. Ilyen idők
járnak. Néha ujjperceivel
valami még furcsább
kér üdvözlést.
Eltartod az elzsibbadt kezed,
azzal mutatsz felé.
Vagy épp magadhoz szorítasz,
átölelsz egy plüssangyalt.
Négy éve nem értél hozzá.
Négy év nem három év,
holott elég hosszú idő. Késő
van már kiköhögni a port.
Hát magadba szívod, majd arra
az élettelen kézre gondolsz,
hogy mégis mennyi időt
ölelhet fel.