Zsákos ember
Viszi-viszi cipeli,
Leteszi s felveszi.
Néha leül megpihen,
De csak a távolba néz,
A közelin már nem mereng..
Mit cipel a nagy zsákban?
Vagy a zsák súlya ami őt húzza..
Olyan mint a Télapó,
Kicsit szürkébb tán a szakálla.
Azt mondják a Halálnak is zsákja van!
Abba gyűjti a holtakat.
Megemeli a kalapját,
Kopogós cipőjével jelez - közel van..
Megkínálom csokival,
Nem a zsákot az embert!
Tör egy darabot a kezével,
Mosolyog - s továbbmegy..
Hátizsákom nem nehéz,
Cipőm talpa nem kopog,
Holnap jön a Télapó!
Izgulunk, hogy mit kapunk..
Még a Halál is leveszi cipőjét,
Bár ő tudja mit kap - virgácsot.
S ha a zsák most üresen is kong,
Ám valahol a közelben egy Bűvész,
kalapjából Nyulat varázsol..
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.