Csosszanás és dobbanás és fordulunk és vissza
s már megint csak perdülünk és visz tovább a sor.
Lendülünk hát újra körben nincs megállj vad táncban
talp ha dobban gyertya lobban nóta zengve szól.
Majd ha fordul téma ismét és a kör szétbomlik
párok egymás karja mellett forgolódnak már.
Mintha lennénk egy folyónak partvizében hínár
úgy kavargunk és keringünk dallam-örvény vár.