/Miféle hálót.../ (egy ciklus 1. verse)
Miféle hálót szaggatsz te széjjel?
Miféle rácson akad fenn a lábad?
Megfeküdte gyomrod az alázat,
önvádat vegyítve talmi kéjjel.
Meddig zúz szét hajnalt még az éjjel,
szét meddig veti izzó tűz a tájat?
Holtodig hordod önös koponyádat,
magad glóriázva vaksi reménnyel?
(Miféle hálót vetsz ki a partra?
Menedéket a nincsen-menedékben.
Mindent fogni semmit sem akarva.
Miféle rácsot emelsz a szabadba?
Hatalmas agancsú, büszke énem,
mennyezet kékjére felakasztva.)
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.