PKD életrajzot bújva a buszon
tizennégy év körüli cigány fiú
ül a hátsó soron szemlátomást
nagyon megindultan dünnyög
köröket ír le kezével nem feltűnően
senki se botránkozva szemléli
inkább csak cseppet furcsállva
megállóhoz közeledünk azt mondja
gyere feláll jelezni a harminc körüli
jól szituált srác mellőle szintén
feltápászkodik megy utána a fene
se gondolta hogy együtt vannak
annál a megállónál szállnak le
ahol már korábban is sejtettem
hogy egy diller lakik
szálltak itt már le néhányan;
komor öregedő junkiek vagy
csivitelő pirszinges gimnazisták
belebolondultan az injekciós tűbe
a drogokba hogy valami
különbözőt tesznek mint mások
valamit amitől többek amitől
vagányok – a k.dick életrajzban
'72 körül járunk negyven éves
amikor harmadjára is elvált dick
(vagy negyedjére? ) mikor teljesen
megkattant a cucctól a magánytól
amfetamin mániás a pali pár nap
alatt megír egy könyvet alvás evés
ürítés felesleges időrabló tevékenységek
nélkül az amfetaminokat többnyire
orvos írja fel neki kiváltja a patikában
beszedi ha túl sok a narkó elharapódzik
körülötte az őrület elvonóra vonul ez
akkor következik be ha egyedül marad
két feleség között oda a mérték és a belátás
egyébként is szedi a drogokat de ha van mellette
valaki az a földön tartja még tíz évig aztán meghal
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.