az a lüktető meleg
a köldököd közepén
úgy gyújt majd lángra
hogy minden létező
idegem zsong és reszket
és a szád bódító bíbor vonala
ösvényt nyit combomon
hogy ujjaid el ne tévedjenek
mikor csípőmtől
egyre mélyebbre jutsz
és nem lesz tér és idő sem
csak valami képlékeny kábulat
és megint illatodba süllyedek
mert öröktől fogva
egy és megismételhetetlen vagy