Fél tizenkettõ a Moszkva téren
Fél tizenkettő a Moszkva téren
Fél tizenkettő a Moszkva téren.
Fél tizenkettő, akárhogy nézem.
Fél tizenkettőt mutat az óra
késő hajnalra virradóra.
Fél tizenkettő a percek háza.
Tizenegy harminc a szakács láza.
Fél dél, félek, hogy hamis a reggel!
Egy igaz ebédig soha nem jutott el.
Fél tizenkettőbe zár a metro
A reneszánsz éve elnyűtt retro.
Mesél az óra a Moszkva téren.
Vagyok. Fél tucat. Ahogy kértem.
Szoknyám szélén órák lógnak.
Az ellenőrök mégse szólnak.
Időrögök. Belémszorultak.
Másodpercet köpök a busznak.
Fél tizenkettő. Látod? MINDIG!
Egyik felét neked hagyom.
Másikat viszem magammal
mert
egészben úgysem láthatom.
Hajamba fésült tizedek.
Évszázadok.
Sikkasztok a Moszkva téren.
Talán
csak lázadok.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.