„mi az?” - kérdezte a férfi, munkából hazaért
„tavasz” - felelt a nő, maga elé mélázva
„megjött?” - kérdezte a férfi, bosszúsan
„meg ám!” - felelt a nő, mint ki mit se sejt
„szeretsz?” - kérdezte a nő később
„szeretlek!” - szólt a férfi átkarolva őt
„akkor hát szép lesz a világ?”
„még szebb és boldogabb!” súgta
válla fölött meg nézte az olimpiát