Faldal
1.
Az ágyban nem alszom nélküled,
a falnak fordulok s elhiszem,
hogy fal vagy - az vagy - tu es le mur,
miről lecsúsznak ujjaim...
2.
A falhoz bújok,kutatom eredet:
erednek melegét,pulzusod,szívverésed.
A fehér falon van fogadnak fehérje,
csontod fehérje,fehérje szemednek.-
-S a falról lecsúszó kezek
az enyémek!
3.
Újra itt a fal mellett,
falamon ruhád a festék :
falamra fehér ingedet
valami hideg mérnökök szőtték.
*
Újra itt –le vetements,le mur-
ők ketten egymásban bújnak meg.
4.
Fal,falacska,fehér fal,
kezem lecsúszik rólad,
s visszatér,
mert kezem sétánya vagy te:
egy örök Champs Ellyseés.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.