Szeplõtlen
A szeme alatti kicsi bőrdarabka barnásan túlérett volt,
mintha valami nagyon ragacsos anyag áztatná belülről,
a teste hibátlan cukrászremek - hogy lehet valakinek
a bőre ilyen mézes? - kérdezgette a köldök körüli pihéket.
A szeme alatti kicsi bőrpárna volt a kedvenc falat,
ott valahogy összeállt az addig állandóan szétfolyó,
ott egyben lehetett bekapni a titkos receptből készült
édességet. Mégis valahogy öreg volt ott, a szeme alatt,
öreg olasz boszorkány, aki még soha nem aludt férfival.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom, 2003/4