Augusztus
a tó felett a felhők ugyanolyanok mint.
a zuhanyzófülke tolóajtajában átlátható
a hosszú árnyékot vető utcafront a burrogó
galambtetem az ablakpárkányon a tó felett
a csőrében tükröződő felhőkkel a gólya
a lámpa alszik rákönyököl a mosogatóra.
nem emlékszem ilyennek mikor láttam.
nem emlékszem a hajlott hátu székre
nem emlékszem a sötét előszobában a fogas
aljáról lepattogzott festékre.
a tó partján kihűlő kutya sétál.
az elhullajtott magokból vastag pulóvert
köt a nyár a kavicsok megfeszülnek a földön
keretet ácsol a vonalas papírnak a por.
elindulok feléd lassan tétován mire
megérkezem csak a nesz marad meg lépteimből
te nyugatról jöttél én keletről.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.