Kávéház éste
Szeretném ha itt lennél velem,
és zöld szemedben meglátnám magam.
Ellindulna feléd a kezem
miközben egy újabb versem fogan.
Szeretném, ha itt lennél velem
de nem biztos, hogy te is ezt akarnád!
Félúton most megállt a kezem,
hogy levegyen a zakóujjról egy morzsát.
Aztán megint a toll után kapott
- közben bennem leért a falat -,
még egy korty "Dreher" és azután
lekörmölöm az új fals sorokat.
Azt tudnod kell: - én gyűlölöm a rímet
és szeretnélek végre átölelni!
Ha taxiba ülve sietnél ide
még látnál az asztalra tenyerelni
amint fölállok, s füzetem becsukva
magamhoz veszem a tavaszikabátom.
Majd kisétálok melletted az ajtón
és eltűnök a fény-árnyék határon.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.