Hét hexameter
Látod-e, kedves, e nagy pocsolyát? Nézd, épp beleléptél!
Ámde amott van a Hold, oda kellene menni a létrán,
vagy lövedéken szállni, akár egy Verne-regényben!
Földi erő, ami útközben kiteríteni képes
volna, olyan nincs. (Nem hatnak, ki pörög, pörök arra.)
Óh, de csodás is lenne! Fejünk belefúrna a sajtba,
mondjuk, két harapást, tán épp, amikor becsapódnánk.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Élet és Irodalom,