Magányos Karácsony
M
i
d
ő
n
az óra
üt, leszáll
a nagy fehér
Karácsony,
s mint színezüst medál,
az út menti fákon
a jégcsapok úgy ragyognak.
Benn
csönd van, félhomály.
Nem kopogtat rád az Ünnep -
tán öltözik, tán csengettyűre vár, meglehet,
hogy szünnapot tart, vagy mint költöző madár,
jobb tájakra röppen.
S az öncsalás miatt, míg állsz a fánál,
valódi könnyet ejtesz, mintha
R
á-
találnál . . .
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Bárka, 2007. 11.