Angyali érintések könyve - Õsi Borbála kérésére
Lapjain sugárcsillámok,
Belül kankalin - hullámok.
Kiér szoknyában és fűzőben
A fiatal nő, gyönyörben.
Hangtalan járva -
Ködben, nyárban -
Sárga levél után fehér és fekete.
Hol sírkertbe lépve
Rózsát letépve
Holló kopogja: Engedd ki!
Hantra hajolva, hangolva
Kimozdul a világ, noha már
Rebben a szürke angyal,
A kőfal tetején szirének, halva.
Kiséji zene szól, messze.
Azt álmodom felébredek,
E teljes országban járva - kelve
Új életre tér a fény.
Álmok birodalmában - késve
Cirkuszi porond közepén - késsel
Áll egy fehér arc, vörös rúzs - bohóc.
Színes képeslapokat dobva felém
Mosolyog szívvel - élete delén.
Ilyentájt lép elém
S karjába süllyeszt mellén,
Már távolban járok.
Kérges - fehér csillagok egén
Életszerű törpe lép elém
Nincs menekvés!
Rózsával szemet dörzsölve
Kék pöttyös angyalt ölelve
Hajolok sírom fölébe
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.