"Ha"
Ha el tudnám mondani, vajon
elmondanám hogyan kísért
éjszakánként a csontváz – kardal
és vijjogó denevér zenekar?
Ha el tudnád mondani, vajon
elmondanád mint repdes egy
zöld tündér sok rózsaszín hajnalon
át?
Ha el tudnám mondani miért
nevetséges a szánalmas vagy
miért szép a hajnalhasadás
- megtenném?
Ha el tudnád mondani
honnan a kék csillag az égen
át, honnan a sok szeretet egy
életen át – megtennéd?
Ha el tudnám mondani miért
pont neked és miért vagy hogyan
- el tudnám mondani?
Ha el tudnád nekem mesélni
miért pont neked és miért a te
világod el tudnád nekem mesélni?
El tudnád mesélni lelked
ezüstösen csillogó aranyfonatát
- megtennéd, elmondanád?
El kell mesélned mindazt,
amire nincsen szó,
mert ebben a világban nem is létezik!
Talán
?
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.