csak néhány percre még
kilúgozott emlékeimtől ennyit kér a szív
majd megkopott kacatjaimmal vesszek én
amint újjászületni halnak hullócsillagok belém
ott rózsaszín szappanbuborékot fúj reám a vágy
a tegnap szunnyadó, komor hadúr ma lágy
s könnycseppbe rejtett félhomályba hív
ahol homokba rajzolok emlékeim sókristályos falán
tengerből sündisznót és néhány csillagot talán