Nézd a víz most is milyen más..
Miközben arcunkat takarja halászháló.
S Te ember, ki állsz most a parton,
A Nap fésüli hajad,
Szellő a széllel - vidáman körbetáncol.
Aprócska vitorlák feszülnek,
Hatalmas köveket a partra hurcolunk
Ujjaim közt a víz,
Az égen a hold,
A kövek alábuknak,
S a tenger minden cseppjében egy gyermek,
Álmából - szivárványt varázsol..