Tömegsírban elhantolva
szemfedele, koporsója:
a fekete föld.
Nincs keresztje rajta neve
hős létének semmi jele,
csak sarjadó zöld.
Halhatnak még, hogyha kéred
édes hazám hullhat véred,
hisz szeretnek, tudod,
Dózsa teste eltemetve,
de itt jár hite s a szelleme,
….talán újra siratni fogod.