a tél megmunkálása
Ez vér vagy hamu
kérdezte a nő idegesen tőlem
negyven éves idegen ötven
nem tudom megijeszt
mit lát
a hajnala alól
a piros marlboro-s dobos
szatyrában zavarta meg talán
félek az elmebajtól amúgy
én is csak
később tudom meg pontosan mi az
jégtű hullt le az égből akkor
a villamosmegállóra
visszagondolva
mintha borotva éles
isteni reszeléket
szórt volna a szél le
mintha angyalok
sietve rettegve
dolgoztak volna odafent
fűrészelték reszelték
csiszolták köszörülték
volna a telet
a nagy átadásra
tökeletes legyen
a nagy átadásra
tökéletes legyen
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.