Sinkával New Yorkban
A Metripolitan fele mélyvasűton,
hol az utazók "barkák, sötét, nedves ágon",
a mélyben csatornák álomvízében alvó
patkányemberek,
s részvétlen bankpaloták sugárutak
rohamosztagai mögött,
adventus havában
a járdalevelet
hernyórajban rágó feketék,
üvegniagara épületek
alatt elhabzó tömeg,
zsebemben Manhattan térképe
s az otthoni: Sinka,
Biharban a megtöretettekért
síró bojtárgyerek regöl
Úrjövetről
New Yorkban.
Ikertornyok mellől
megpillantom a
Szabadságszobrot.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Minótaurosz sír (Budapest, 2005)
Kiadó: Accordia