szunnyátá
Semmi sincs, a semmi elvetése sincs,
nincs szín, alak, nincs
születés, halál,
nincs holnap, elsüllyedt homokbánya
a múlt.
Semmi sincs, a semmi elvetése sincs,
megvakítattam, hogy lássam a világot,
levágtam a karom, hogy simogathassam
a holtakat,
kiszúrtam fülem, hogy halljam
a csönd zúgását.
Semmi sincs, a semmi elvetése sincs,
nincs szeretetet adó apa,
fájdalomtól óvó anya,
nincs remény, aggodalom,
sosemvolt hegyeket, óceánokat
járok,
sziklán ellobban buborék voltam,
nincs én.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Minótaurosz sír (Budapest, 2005)
Kiadó: Accordia