Elmúlt - ujjgyakorlat
Amikor az ágyad csak egy fekhely,
a konyhaillat ételszag csupán,
amikor a szobád csak egy helység
és nincs űr a távozás után,
ha a nőd csak egy ismerős asszony
- bár nevében ott van a neved,
ha a család egy már mesélt viccet
láthatóan unja, s nem nevet,
mikor belépsz, mind rádnéz és hallgat
s lassan indul újra a beszéd,
mikor holmid senki el nem rakja
de hetekig vannak szerteszét,
- nézd meg ajtódon a névtábládat!
Lehet, hogy már más név kell oda…
Ilyen az, ha csak lakása van már
valakinek, és nem otthona.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.