Õszi szonett
Sakjamuni píkódellá prádó
álgázáli jánmár rüstü lem
dzseláleddin miszkáváji jágó
kól csehonte kant ér vojtinen.
Tammúz kuá csáohszüe jábel
frunze plász jáng kájjám issza mór
selli lájli boáliő flóber
filoláosz száffó álkmájón.
Szelán góll zénon dzsida kuntics
vókmen géj vógelváide dánn tikk
montezuma gevárá beá.
Krüszosztomosz tufu mekdolnálc
úlánd ájszt nícse storm ciprián
kéfás joánnész jehosuá.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Publikálva: Kézjegy, 1996.
Kötetben: Minótaurosz sír (Budapest, 2005)
Kiadó: Accordia