Elkápráztattál, ez volt a csel.
Majd tágra nyílt pupillámon át,
elkapva egy kecses fénynyaláb
üstökét, cikáztál oda be,
hol minden éber pillanat tapad.
A retinámba égetted képed,
ha bárkire nézek, csak Téged
lássalak.
Bár vakulnék meg!
... de nem szabad…