Magyarország 2007/összegzés/
Nemzet
Zászló leng, szól a Himnusz, Szózat
vállon hordunk pártot, elnököt,
de nem látjuk, hogy ez bohózat:
azt visszük, ki tegnap fellökött!
Parlament
Hatalom éhség vad korgása
nyomja el a nép kérő szavát,
parancsszó hív a gombnyomásra
csúfoltuk a demokráciát.
Honatyák
Öltönybe bújt munkakerülők
osztanak némi alamizsnát,
szavazatunk arcunkba köpők,
akarjuk e demokráciát?
Munkás
Adó, járulék, támogatás
minimálbér, és a közteher
áfa, vizitdíj, földönfutás
felmondólevél, ha szólni mer.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.