missa solemnis
egy nap megnyílik a Föld
és elsüllyed bűnös életünk
-mondta Jézus
mikor még hinni tudott
-házak a ködben
kertes ház oldalnézetben
egy ablakban felsejlik tested körvonala
arcodból tódul a vér
vigasztalom a csendet
-a kertben szétdobált betűk
vezércikkek és házassághírdetések
mélabús magánhangzói
- a ház falát érzem arcomon
lábam leragad a sárban
és fölharsan a dal:
a csont zenéje
- a távolból előrelépnek
ismeretlenek
letérdelek
kereszt van a hónuk alatt
:
ideérnek - megölnek
de nincs rá bizonyítékom
téged életben hagynak
imádkozom érted
-fejemet levágják
és bedobják egy nyilvános WC-be
felzubog a víz
virágot hozol nekem
melleden ott marad ujjlenyomatom
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.Kötetben: Kölcsönkért alázat (Budapest, 2002)
Kiadó: Széphalom Könyvmûhely