Melisszoszra+ emlékezve
"Ily módon örök és határtalan,
és egy és mindenfelé hasonló"++
Ugyanabba az örvénybe néz
a napraforgó, s a körötte
repkedő pillangó.
Ugyanúgy szól
a "liliomhangú tücsök"
és a gregorián.
Ugyanaz a szakadékba esett
elefánt és az eltaposott
hangya fájdalma.
Ugyanolyan gyors a teknősbéka
és Akhilleusz,
Isten felé futva.
Ugyanúgy lélegzik
a kígy ó, a kiscsibe
a tojásban.
Ugyanolyan töretlen
az erdő, a sziklabarlang,
az azúr égbolt.
Mi, megtörtek szakítjuk ketté a
valót,
sötétre, fényre,
angyalokat, poklot teremtünk
gondolva: kárhozatunktól,
"gyönyörből húsba bukott lelkek"+++
így szabadulhatunk.
+ számoszi filozófus, tengernagy
++ fr.7.1. Melisszosz
+++ fr.77.Hérakleitosz
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.