Hérakleitosszal 2006 nyarán
"Halál mind, amit ébren látunk,
s mind, amennyit alva: álom"
A mindenség külvárosában széttépnek
Perszephóné kutyái, a csillagok.
Epheszosz külvárosában,
Budapest külvárosában.
Miindegy. "Az út fel és le, ugyanaz.
Az epheszosziaknak föl kéne magukat akasztani,
elzavarták Hermodóroszt,
a legderekabbat közülük."
Trágyadomb mellé száműztem
magam, gyerekekkel játszom istenközelben.
Az úton párducszél dörgöli hozzám
avarbundáját,
narancsligetekben hallgatom az éj
magozta gyümölcsöt, a csöndet.
Az eónok hullámverése istállómig ér.
Hagyjon üzenetet a szerzőnek!Csak ehhez a vershez tartozó hozzászólásokHozzáadás a KEDVENC VERSEK listájához.